Eiendom

Stor økning i markedet for fritidsboliger!

Stor økning i markedet for fritidsboliger!

Vi ser en stadig økende interesse for fritidsboliger. Det siste året har prisene for hytter på fjellet steget med 5,5 prosent, ifølge fritidsboligstatistikk fra Eiendom Norge. Fra februar i 2016 til januar i 2017 så vi en økning i solgte fjellhytter i Norge på 13 prosent.

Det er altså ingen tvil om at vi nordmenn er født med ski på beina og stadig flere vil ha en bolig med kort vei til ski, fjell og flott natur. Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge forventer at den positive trenden i markedet vil fortsette fremover. Salget av fritidsboliger har ikke bare økt, det går også raskere å selge disse enn tidligere.

Ta kontakt med Nordvik & Partners St.Hanshaugen for en uforpliktende verdivurdering!

Definisjonen på en hytte har nok endret seg mye. Snøsmelting og utedo har blitt erstattet med innlagt vann, oppvaskmaskin og jacuzzi. Vi skal ha det behagelig når vi forlater byens støy og larm. Hytter beliggende ved alpinanlegg er mest populære og vi er mer og mer aktive i fjellet. Men en ting forandrer seg ikke, vi skal kose oss på hytta. Hele familien skal få plass og vi skal senke skuldrene i det vi går inn døren.

73_264822073

Lurer du på hva din fritidsbolig er verdt? Ta kontakt i dag!

Selv om hytter på fjellet øker i popularitet, kan du fremdeles gjøre et godt kjøp. I snitt ligger solgte fritidsboliger på fjellet 0,9 prosent under prisantydning, hvilket er normalt i hyttemarkedet.

«Vi ser fremdeles et godt utvalg av eiendommer, men kjøperne er vesentlige mer aktive enn for bare noen år siden», Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

For å skape den riktige stemningen på hytta er det flere enkle grep man kan ta. Om du går for en «tradisjonell» hyttestil eller en mer moderne retning, kan du enkelt mykne opp stemningen med puter, pledd og naturlige tekstiler. Vi ser fremdeles mye tre og trepanel på hyttene, men da i en behandlet utgave for å få en mer tidsriktig stil.

Ønsker du deg hytte på fjellet? Ta kontakt i dag!

73_1048437404

Arvegods bryter opp den moderne stilen og skaper en plass for gode minner og nostalgi. Blandingen av gammelt og nytt gir en fin stilmessig balanse. Ofte er det behov for praktiske møbler og smarte løsninger i forhold til oppbevaring. Det gjelder å utnytte plassen optimalt og tenke nytt. Ved å velge farger og interiør som går igjen i naturen rundt hytta, skaper du ro og harmoni med omgivelsene.

More in Eiendom