Eiendom

Hyttekjøp populært etter fjellferie

Hyttekjøp populært etter fjellferie
– Ofte er det mer interesse fra kjøpere etter at de nettopp har vært på fjellet, sier eiendomsmegler Kjetil Nilssen ved Nordvik & Partners Majorstuen. Her får du hans hotteste tips for hyttesalget.
 Skjermbilde 2017-02-24 kl. 15.51.04 kopiHva er annerledes med å selge hytte på fjellet kontra bolig i byen?
 
– Først og fremst er det færre kjøpere og sjeldent budrunder. Derfor er det svært viktig å sette riktig pris. Det tar lenger tid å finne den rette kjøperen, så det kan være lurt å beregne god tid. Ved kjøp av hytte skal som regel «alt» stemme.
Hvis jeg ønsker å selge en hytte på f.eks. Norefjell, når bør jeg starte prosessen?
 
– Ta utgangspunkt i din egen kalender og selg etter den. Jeg selger stort sett hytter på Høgevarde. Dette er helårshytter, så sesongen er hele året. Men jeg har allikevel lagt merke til at det er litt mer aktivitet fra kjøpere etter de har vært på fjellet. Da har de gjerne «tatt og følt» på hvordan det er å være på en hytte. Så mitt tips er å være frampå like etter vinterferien, påskeferien eller høstferien f.eks.
Hva skjer med hyttemarkedet hvis boligmarkedet i de største byene svekker seg?
 
– Da vil hyttemarkedet påvirkes negativt og gå ned det også. Husk at de aller fleste prioriterer primærboligen sin før sekundærboligen. Om boligmarkedet svekker seg i de største byene, er det som regel flere større faktorer som fører til det. Renten er en av faktorene, og om den går opp, går kjøpekraften naturlig nok ned.

More in Eiendom