Eiendom

Tar avstand fra lokkepriser!

Tar avstand fra lokkepriser!

Det har vært stort fokus på lokkeprising den siste tiden. Noe som ser ut til å være et stadig økende problem i eiendomsbransjen i følge Forbrukerombudet. &Partners tar dette på alvor og lanserer nå «Partners – spot on». Daglig leder ved Nordvik & Partners St.Hanshaugen, Anders Diep Kanck forklarer her hva dette innebærer og hvilke grep de tar for å sikre riktig prising av eiendommer i fremtiden. 

Nordvik_Partners_logo-2

Hva er lokkeprising?

Når prisen for boligen blir satt lavere enn det selger er villig til å akseptere, eller lavere enn meglers objektive vurdering, kalles dette lokkeprising. Dette for at flest mulig potensielle kjøpere skal komme på visning. Forbrukerombudet har for tiden gått hardt ut for å ende det de mener er en vanlig praksis og etterlyser at meglerhusene selv treffer tiltak for å avdekke dette.

Partners – spot on

– Vi har nå startet programmet » Partners – spot on», – et internt program hvor vi ukentlig belønner den megleren som har minst avvik. Dette er et transparent system som viser prosent-spriket mellom prisantydning og salgspris på alle eiendommer som selges gjennom &Partners.

«Vi ser meget alvorlig på dette i kjeden, og vil ikke være med på å bidra til denne problematikken. Vi er enige i at lokkepriser er skadelig for hele bransjen og ødelegger for markedet.»

– For oss er det viktig å vise at vi tar avstand fra denne praksisen, og at vi nå treffer tiltak for å sikre at dette ikke forekommer. Vi vil hjelpe våre meglere til å prise riktig på alle oppdrag de har. Boligkjøpere skal kunne møte på visning med en realistisk forventning til pris!

skjermbilde-2016-10-26-kl-14-23-16

 

 

More in Eiendom