Eiendom

Størst prisoppgang i Larvik!

Størst prisoppgang i Larvik!

Larvik var en av byene i Norge med høyest prisoppgang for boliger i januarmåned. Boligene i vestfoldbyen steg med 3.8% mot et landsnitt på 3.1%. Selv om januar tradisjonellt er en sterk måned, steg boligprisene i Larvik mer enn hva som har vært vanlig tidligere år. Den friske starten på året overrasket kanskje mange, men ikke eiendomsmegler Cathrine Istre Skogheim i Leinæs & Partners.

Boligprisstatistikken blir utgitt av Eiendom Norge og baserer seg på alle omsatte boliger i hvert enkelt område, deretter beregnes et landsgjennomsnitt. I et transparent og fritt omsatt boligmarkedet som i Norge, vil en slik statistikk gi en ubestridelig pekepinn på hvordan markedet har utviklet seg. I tillegg har vi eiendomsmeglerne som daglig snakker med boligkjøpere og selgere.

Eiendomsmegler Cathrine Skogheim Istre er en av dem som kjenner pulsen i boligmarkedet. Vi har stilt henne noen spørsmål om hva vi kan vente oss for den kommende perioden.

Hva er de største faktorene til den kraftige prisoppgangen i januar?

– Jeg tror den største årsaken er et underskudd på gode og kurante eneboliger i markedet.

«Denne ubalansen har ført til harde budrunder.»

– Vi opplever at det fortsatt er stor etterspørsel etter gode enebolig- og rekkehusobjekter. Folk stifter familie uavhengig av prisstatistikk, og de ønsker naturligvis større plass. I tillegg har vi eksterne faktorer som høy innflytting og rekordlav rente.

Hvordan vil du oppsummere boligåret 2015?

– Leinæs & Partners hadde et godt år i 2015, der vi spesielt har solgt mange nybygg. Vi har også byttet kjedetilknytning til &Partners, noe vi alle gleder oss over.

«Det er spennende å være del av en ekspansiv kjede med mange flinke eiendomsmeglere.»

Skjermbilde 2016-01-15 kl. 08.50.39

Hva er dine spådommer for 2016?

–  Jeg tror Larvik fortsatt vil være i vinden og at byen blir ansett som attraktiv for folk i naboområdene og fra Oslo. På den måten vil vi opprettholde det gode markedet vi har i dag, med tilflyttere og flytting innad i kommunen.

Eiendomsmarkedet i Larvik opplever sesongvariasjoner som resten av landet, men nå har byen en sterk referansepris å forsvare hvis året samlet skal bli like sterkt.

– Det er ofte slik at januarmarkedet kan fortelle oss mye om hvordan året blir, og med den starten vi har hatt nå lover det godt for 2016. Jeg tror ikke man skal være redd hvis markedet stopper opp en måned eller to.

«Det vil alltid være ferieavvikling og variasjoner gjennom året.»

Gjelder dette fritidsmarkedet også?

– Den kommende sesongen for sommerhytter blir svært spennende sett i forhold til hvordan hytter på fjellet har gått unna i vinter. Det har vært svært god aktivitet på fjellet de siste månedene, og vi har solgt flere hytter på Breivann, som kun ligger 40 minutter unna Larvik. På Rauland har vi også omsatt mange hytter og der har vi fortsatt noen til salgs.

More in Eiendom