Meglere

Forberedelse til hyttesalget

Forberedelse til hyttesalget

Når det begynner å bli grønt ved fjord og fjell, og vi igjen tar naturen tilbake – er det duket for fritidsboligenes høysesong. Hos Leinæs & Partners Larvik planlegger de hyttevisningshelg 5 – 8 mai, og det er mange objekter som skal ut i markedet på denne tiden. Hvordan forbereder du deg best mulig, og hva må du for all del ikke glemme ved salg av hytte? Cathrine Skogheim Istre deler sine beste tips!

Selv om fritidsboliger har hatt en god prisøkning de siste årene er det fortsatt kjøpers marked i store deler av landet. Utvalget av sommerhus, hytter og feriebolger er stort – og derfor er det viktig å gjøre de små men avgjørende forberedelsene før fritidsboligen skal ut i markedet. Ifølge Statistisk Sentralbyrå finnes det nærmere 430 000 hytter, sommerhus og fritidshus i Norge. De aller fleste av oss er ikke nødt til å ha en sekundærbolig, og derfor vurderer vi alternativene med lupe når en slik investering skal gjøres. Tålmodighet er et nøkkelord.

Hos Cathrine og Leinæs & Partners i Larvik merker de som regel mest trykk i begynnelsen av sesongen, men veklegger at det blir solgt hytter ved sjøen hele sommeren. Meglerhuset planlegger en «hyttevisningshelg» den 5. – 8. mai for å kickstarte sesongen. Hun er klar i sin sak når det gjelder forberedelser, og lister opp de fem viktigste forberedelsene du bør gjøre som hytteier før eiendommen skal ut i markedet.

sommerhytte

 

«Adopter omgivelsene, og benytt deg av farger som finnes i naturen rundt deg.»

Vurderer du salg av fritidsbolig i 2016? Ta kontakt med Leinæs & Partners!

Rydd bort alt krims krams!

  • Det er veldig ofte mye ting på en hytte som har vært i familien i mange år, og det er viktig å fjerne det meste av dette før foto og visning.
  • Bruk lyst interiør. Bytt for eksempel ut de mørke sofaputene med noen lyse, det samme gjelder gardiner og mørke tepper. Har du ikke anledning til å erstatte de mørke gardinene, er det faktisk bedre å ta de bort for å slippe inn så mye lys som mulig. Det eksisterer mye panel rundt omkring, og dette treverket krever godt med lys på bilder.
  • Rydd i hagen og gjør den så pen som mulig. Velholdte uteområder gir et signal om god ivaretagelse, og du behøver ikke bedrive det største gartnerarbeidet – men sørg for at gresset holdes nede og litt farge i omgivelsene.
  • Slipp frem solen! Ta ned trær og busker som gir unødvendig skygge, solforhold er noe av det Ola Nordmann setter høyest på prioriteringslisten.
  • Uteplassen vises fra sin beste side med noen planter og kanskje det gamle møblementet har godt av et strøk beis eller maling? Det skal lite til, og forskjellen er stor bare etter en dags innsats.

sommerhytte3

 

Det dukker kanskje oftere opp ved salg av fritidsbolig at noe av arbeidet er utført ved dugnad, hvordan forholder man seg til eliktrisitet/vann/avløp i disse tilfeller?

– Vi bruker takstmann på tilnærmet alle hyttesalg, så interessenten kan trygt forholde seg til den. Om man som selger er usikker på at ting er sikkert og i orden, anbefaler jeg at man får utført kontroll av en fagmann før salg.

Hva er ditt aller beste tips for at hytta skal vise seg fra sin beste side?

– Bildene blir best på en solfull dag. Ha puter i alle utemøbler og rigg det slik du som selger ville gjort dersom du var på hytta en sommerdag midt i juli. Plant blomster, sett frem saftmuggen med fine glass på utebordet og vis frem den urnorske hyttekosen.

«Begynn med forberedelsene i påskeferien, da har du god tid – og alt er klappet og klart til foto i april.»

 

Skjermbilde 2016-02-24 kl. 22.18.59

 

Er du på utkikk etter fritidsbolig? Ta kontakt med Leinæs & Partners Larvik for aktuelle eiendommer og rådgivning!

Ønsker du flere tips og oppdateringer på dette markedet? Følg Leinæs & Partners på Facebook!

 

More in Meglere