Meglere

Juleintervjuet med Joachim Schala!

Juleintervjuet med Joachim Schala!

Det har vært gjennomført flere boligsalg frem til siste uken før julaften, men nå begynner markedet å ta ferie. I anledning årslutt ønsker en av hovedeierne i Schala & Partners, Joachim Schala, å takke kundene for året som har gått, og komme med sine spådommer for neste år!

Hva har vært årets høydepunkt?

– Hele året har vært et eneste stort høydepunkt.  Vi gikk ut av vår gamle kjedetilknytning i Desember 2014 og på knappe 12 måneder er det få boligselgere/kjøpere som ikke har hørt om Schala & Partners Eiendomsmegling. Det ligger naturligvis hardt arbeid bak, men vi kunne aldri klart det uten våre kunnskapsrike og dyktige medarbeidere. Vi teller nå ca. 20 personer og alle som én fortjener honnørord. Samtidig er vi evig takknemlige for den tilliten våre boligselgere har vist oss ved å engasjere oss i å selge deres hjem. Vi setter også stor pris på at mange av våre kunder har vist seg å være våre beste ambassadører.

«Dersom det hadde latt seg gjennomføre skulle vi dratt hjem til alle sammen og takket for samarbeidet i 2015!»

Hva kan kundene forvente seg av boligmarkedet i 2016?

– Et godt spørsmål, men som dessverre ikke er like enkelt å besvare. Dersom markedet holder seg slik som det har vært i 2015 vil også 2016 bli et godt bolig-år, men det vrimler av eksperter der ute som spår fall i boligprisene det neste året. Det er dog ikke sjelden disse ekspertene tar feil, og da tror jeg vi meglere skal holde oss for gode til å si noe om 2016 som en helhet. Men på kort sikt er det lov å prøve seg litt.

– Jeg tror markedet begynner i Januar med mindre utbud av eiendommer enn forventet. Det kan føre til prispress ettersom vi ikke har sett noen avmetning i etterspørselen frem til Jul. Dette vil kunne presse frem flere boliger i Februar, og vi kan se en utflating av prisene. Glasskulen min viser dessverre ikke stort mer enn dette. Boligmarkedet drives av flere ulike krefter, da tenker jeg på innflytting til sentrale strøk, renten, arbeidsledigheten, arbeidsinnvandring, men vel så viktig er den psykologiske faktoren. Akkurat nå er markedet sterkt, og derfor tror jeg det fortsetter inn i 2016.

Hvordan feirer du jul i år?
– Jeg var så heldig å gifte meg i sommer og denne julen tilbringes på bryllupsreise på Maldivene. Der skal kjærligheten pleies og batteriene lades.

image1

Noe du gleder deg til på nyåret?

– Åpningen av nytt kontor. Umiddelbart etter nyttår åpner vi et splitter nytt meglerkontor på Sagene. Med oss på laget har vi tre erfarne og meget dyktige meglere, som allerede har jobbet mange år i lokalområdet. Vi er svært glade og stolte over at de nå skal bli med oss i Schala & Partners «-familien».

Ønsker du å selge bolig i 2016 kan du kontakte Schala & Partners gjennom deres hjemmeside!

More in Meglere