Meglere

Oda Heiberg Løvik sine klare mål!

Oda Heiberg Løvik sine klare mål!

Det var ikke vanskelig for Oda å velge eiendomsmegleryrket. Hun synes jusfagene var spesielt interessante og har lenge hatt en fascinasjon for hva som skjuler seg bak gardinene til folk. I ett av verdens tøffeste markeder har hun satt seg klare mål, og kanskje sommerjobben som bilselger bidro til å ufarligjøre salgsyrket? Denne høsten begynte Oda Heiberg Løvik i Nordvik & Partners St. Hanshaugen.IMG_3415

– Det er kanskje ikke like lett for alle å velge et yrke når man er ung. Man blir overlesset med inntrykk og valgmuligheter fra alle kanter. For meg var det i midlertidig ikke vanskelig, ettersom det var flere av fagretningene jeg likte svært godt fra før av.

– Jeg er også veldig glad i salg. Siden jeg var 15 år har jeg jobbet i salgsrelaterte yrker (Asker tennisklubb og Gerts klesbutikk). Jeg har også jobbet en sommer i familiens bilforretning, Hamax Auto. Her har jeg riktignok vært mye opp igjennom oppveksten. 

Hvis man kombinerer de tre fagretningene – jus, eiendom og salg, står du ganske enkelt igjen med yrket eiendomsmegling. Selv om fagsammensetningen stemte 100% i Odas tilfelle, var det også variasjonen i arbeidsdagen som appelerte til henne.

– Her får jeg utfoldet meg i både kontorarbeid, kontinuerlig læring og praktisk arbeid med visninger som innebærer tett kontakt med kunder.

– Også er jeg litt nysgjerrig!

«Jeg syntes det er morsomt å se hvordan andre lever og har det bak alle fasadene en går forbi.»

Ung og ambisiøs som hun er, har hun har også satt seg klare mål for de neste tre til fem årene.

– Målet er å lære meg faget og yrket så godt som mulig. Jeg ønsker raskt å komme i en posisjon der jeg kan skape merverdi for arbeidsgiveren min. Det langsiktige målet er å bli en etablert megler med god kunnskap om områdene jeg har lyst til å megle i.

Alle meglere er forskjellige, men det er noen kvaliteter som gjør at de beste når frem. Oda mener at man må være detaljorientert.

-Først og fremst at jeg er ryddig, effektiv og seriøs. Det er viktig for meg at både arbeidsgiver og kunder stoler på meg. Jeg vet at mange megleroppdrag gis gjennom jungeltelegrafen, hvis noen er fornøyd med meg, tipser de forhåpentligvis andre kunder.

– Så gjelder det i dette yrket som i alle andre salgsyrker, at man må være kreativ og oppfinnsom for å gjøre det best mulig for kunden. Jeg er også fullstendig klar over at jeg ikke bare skal gjøre en god jobb for den som selger, men også for den som kjøper.

Jobben er naturligvis stressende for de som ikke mestrer det. 

– Alle preges av stress, men nettopp derfor er det viktig å være klar over at det er kvaliteten som teller. Effektivitet for meg er ikke bare å levere raskt, men et godt resultat så raskt som mulig.

«Kvalitet trumfer alt.»

Oda er ikke redd for å by på seg selv. Hun har en variert bakgrunn fra fotball og tennis, noen som gjorde at hun gikk idrettslinjen på ungdomskolen.

– Jeg er født og oppvokst i Asker. Der bodde jeg frem til jeg var 19 år, før jeg flyttet til Bergen for å studere. Da jeg var ferdig med min bachelorgrad i 2014 flyttet jeg tilbake til Østlandet. Jeg spilte fotball i nesten 10 år og tennis i ca 4 år. Ettersom jeg gikk på idrettslinjen var jeg veldig opptatt med sport i ungdommen.

– Jeg er veldig glad i å reise – et par byer jeg aldri blir lei av, er London og New York. Det finnes alt av kultur, shopping, byliv og god mat. 

Kontakt Oda Heiberg Løvik i Nordvik & Partners hvis du ønsker å selge din bolig!

More in Meglere