Eiendom

God på mennesker!

God på mennesker!

Frida Selvig Ekle er oppvokst i Klæbu og studerde bachelor i Eiendomsmegling på BI Trondheim. Som de fleste aktive og ambisiøse eiendomsmeglere har hun hatt flere ulike jobber, som både har lært henne viktige innsatsfaktorer som å kjenne mennesker. 

– Jeg lærte tidlig at hvis man var ute etter resultater, måtte man jobbe hardt. Jeg har jobbet på Cielo sjokoladefabrikk, med telefonsalg, med frivillig arbeid i Peru og hjelpepleier i et borettslag for utviklingshemmede.

– Foruten hard arbeidsinnsats lærte jeg mye om det å fungere med andre mennesker, lytte og å forstå ulike personers ønsker og behov. Det er selve kjernen arbeidshverdagen til en eiendomsmegler.

Hvordan endte du opp som eiendomsmeglerfullmektig hos Olden & Partners?

– Jeg hadde sett noen boligannonser, og likte markedsføringen deres. Hele uttrykket virket solid og fasjonabelt, men allikevel noe trygt og ettertraktet. Under intervjurunden forsterket dette inntrykket seg, og jeg vil fremheve at det var en fin prosess fra ende til annen. De visste at jeg kom rett fra skolebenken og skulle «gå i læra» en periode.

Hva skiller en god megler fra en dårlig?

– En god megler må være villig til å strekke deg langt for sine kunder, og det starter med å være tilgjengelig. I tillegg bør man være kjent i lokalmarkedet. Det fører til riktigere prissetting og forventningsavklaring med kunden. Har man hatt visninger i området tidligere, kan megleren også sitte på verdifulle interessentlister som kan brukes ved neste salg.

– Aktivt søk etter potensielle kjøpere er virkelig det som skiller de sterke fra de svake meglerne.

Hva er ditt beste tips til boligselgere? 

– Investere i en dyktig megler som vil jobbe for at du skal få mest mulig penger for boligen, på en tryggest mulig måte.

–  Bruk tiden godt og tenk at forberedelser øker sjansene for et godt salg. Vask igjennom boligen grundig og rydd bort personlige eiendeler. Hold det enkelt, men pent. Sett fram frukt, bær, blomster eller lignende.

– Det koster lite å rette opp i kosmetiske feil/mangler, men utellingen kan bli stor. Ferdigstill også påbegynte prosjekter, det lønne seg.

Hva gjør du hvis en bolig er tungsolgt? 

– Om en bolig er tungsolgt må vi sammen med selger bli enige om hvilke tiltak vi bør gjøre.  Hva som må gjøres vil variere fra bolig til bolig, men noen tips kan være å rette opp i kosmetiske feil/ mangler, male et strøk, markedsføre boligen bedre, ta nye bilder for å skape et nytt inntrykk, styling, ha det velstelt i hage og eller i utearealer, ha det ryddet/vasket til visning og evt. vurdere om man bør gå ned i pris.

More in Eiendom