Eiendom

Din fritidsboligmegler på Fjellsætra og Strandafjellet

Din fritidsboligmegler på Fjellsætra og Strandafjellet

Ifølge SSB finnes det nærmere 430 000 hytter, sommerhus og fritidshus i Norge. De aller fleste av oss er ikke nødt til å ha en sekundærbolig, og derfor vurderer vi alternativene med lupe når en slik investering skal gjøres. Tålmodighet er et nøkkelord.

Espen Garli og Lars Hellevik i Aursnes & Partners har lang erfaring fra salg av fritidsbolig og har jevnlig gode objekter til salgs på Fjellsætra og Strandafjellet.

«Adopter omgivelsene, og benytt deg av farger som finnes i naturen rundt deg.»

Slik klargjør du fritidsboligen for salg

  • Det er veldig ofte mye ting på en hytte som har vært i familien i mange år, og det er viktig å fjerne det meste av dette før foto og visning. Kjøpere ønsker svært sjelden å se dine personlige eiendeler på en hytte som de skal drømme at blir deres.
  • Bruk lyst interiør. Bytt for eksempel ut de mørke sofaputene med noen lyse, det samme gjelder gardiner og mørke tepper. Har du ikke anledning til å erstatte de mørke gardinene, er det faktisk bedre å ta de bort for å slippe inn så mye lys som mulig. Det eksisterer mye panel rundt omkring, og dette treverket krever godt med lys på bilder.
  • Rydd i området rundt og gjør den så pen som mulig. Velholdte uteområder gir et signal om god ivaretagelse, og du behøver ikke bedrive det største gartnerarbeidet – men sørg for at gresset holdes nede og litt farge i omgivelsene.
  • Slipp frem solen! Ta ned trær og busker som gir unødvendig skygge, solforhold er noe av det Ola Nordmann setter høyest på prioriteringslisten.
  • Uteplassen vises fra sin beste side med noen planter og kanskje det gamle møblementet har godt av et strøk beis eller maling? Det skal lite til, og forskjellen er stor bare etter en dags innsats.

Aursnes & Partners bruker takstmann på alle hyttesalg, så interessentene kan trygt forholde seg til den. Om man som selger er usikker på at ting er sikkert og i orden, anbefaler de at man får utført kontroll av en lokalkjent fagmann før salg.

Det som trekker folk til visning er bildene, og derfor kan det ikke gjentas for ofte at disse blir best på en solfull dag. Ha puter i alle utemøbler og rigg det slik du som selger ville gjort dersom du var på hytta en sommerdag midt i juli. Plant blomster, sett frem saftmuggen med fine glass på utebordet og vis frem den urnorske hyttekosen.

Ta kontakt med Espen eller Lars hos Aursnes & Partners for en prat om din fritidsbolig!

More in Eiendom