Eiendom

Den fineste årstiden!

Den fineste årstiden!

Norge har fire fine årstider med sine egne særpreg. Fra solfyllte ettermiddager om sommeren, til vakre farger om høsten og det første snøfallet om vinteren. Nå går vi inn påsken og den årstiden det ligger aller største forventninger til; våren. Dette er tidspunktet da solen begynner å varme og utemøblene må spyles. Eiendomsmarkedet går inn i en aktiv periode, som gjerne avsluttes rundt fellesferien. I følge Espen Garli I Aursnes & Partners er påsken tidpunktet for å ta de viktige avgjørelsene rundt boligsalg og hyttedisposijoner. 

– Tiden fra påske til sommeren er høytid for boligsalg, og da særlig eneboliger med flotte uteareal å vise til. En ønsker alltid å vise boligen sin fra sin beste side, og lite er da bedre enn grønne, velstelte hager. Visuelt fremstår dermed boligen svært gunstig ovenfor potensielle kjøpere. I tillegg hjelper vårsolen på humøret hos de fleste!

Etter en kort periode med lavere aktivitet i boligmarkedet før jul, har det virkelig frisknet til igjen. Meglerforretninger over hele landet melder om økt oppdragsmengde, og nå går plutselig boliger flere steder over takst igjen. Det er en virkelighet Espen Garli kjenner seg igjen i, men ønsker å presisere at gode forberedelser allikevel er nøkkelen til et godt boligsalg.

– Vi har allerede en god dialog med flere kunder som skal selge sine boliger i den kommende perioden, og som har startet forberedelsene allerede nå. Jeg anbefaler alltid kundene å ta seg god tid i forberedelsesfasen. De som skal selge boligen sin frem mot sommeren bør ta kontakt allerede nå for å tilrettelegge og planlegge salgsprosessen mest mulig optimalt.

«Det betyr mye for et vellykket boligsalg!»

Hyttemarkedet er vel det segmentet som varierer mest mellom vinter og sommer i de ulike landsdelene. Det er ikke alle steder som er like egnet på vinterstid, og andre hytteområder har for eksempel begrenset jaktmuligheter om høsten. Men i Aursnes & Partners sitt primærområdet har hyttemarkedet vært sterkt jevnt over i følge Garli.

– Denne trenden tror vi vil fortsette også i tiden fremover da både Fjellsætra og Strandafjellet er populære destinasjoner også i sommerhalvåret, både for turister og lokalbefolkningen. Da byttes skiutstyret ut med tursko, kanoer, padlebrett og andre sommeraktiviteter.

More in Eiendom