Eiendom

En god eiendomsmegler bør være..

En god eiendomsmegler bør være..

Å velge eiendomsmegler er ikke enkelt. Alle markedsfører seg selv med velskrevne ord, flotte bilder eller en innbydende brosjyre. Boligselgere er potensielle kunder som alltid blir invitert inn og servert kaffe. Men hva er det som egentlig er viktig for deg? Hvilke kvaliteter bør du som boligselger kreve av din eiendomsmegler? 

En eiendomsmegler bør være…

Pålitelig

Å selge bolig er en av de største transaksjonene du gjør i livet ditt. Dette er ikke noe du ønsker å overlate til noen som ikke klarer å overholde tid, holde sitt ord eller inngi tillit til at han tar jobben og relasjonen med deg seriøst. En eiendomsmegler må først og fremst være pålitelig.

Grundig

Hovedoppgaven til en eiendomsmegler er å selge boligen din, men det er ikke bare en god annonse og en påfølgende budrunde som er viktig; Det er å gjennomføre handelen etter myndighetenes krav. Sørge for at all dokumentasjon er riktig, at underskriften er juridisk bindende og nøklene ikke skifter hender før alt er i orden. Det er å tilby deg løsninger som gjør at du minimerer risikoen ved overtagelse og etterspill. Det er å sørge for at det ikke er fullt av skrivefeil i annonseringen, eller at boligen blir lagt ut midt i fellesferien.

Kunnskapsrik

Det er viktig at eiendomsmegleren er glad i yrket sitt. Er man interessert i eiendom, så søker man også kunnskap om fagfeltet. I forlengelse av dette blir man kunnskapsrik og erfaren. Det betyr at du som boligselger vil få kvalitativt gode råd, og det er større sannsynlighet for at eiendomsmegleren loser i havn et vellykket boligsalg.

Lokalkjent

Kjenne det lokale markedet er viktig for prisfastsettelse, men også på grunn av interesselister. En eiendomsmegler som selger mye i et bestemt område, vil i større grad ha oversikt over potensielle kjøpere fra tidligere visninger og budrunder. I tillegg er det ofte enklere å hente inn referanser, da tidligere kunder bor i nærheten eller er i din utvidede bekjentskapskrets.

Omgjengelig

Til syvende og sist er det viktig med personlig kjemi. Dere skal snakke sammen ofte, da dere sammen skal selge din største investering. Det blir ikke en hyggelig opplevelse hvis tonen er anstrengt eller dere har ulike forventninger til samarbeidet. Bruk tid i forkant til å bli kjent med eiendomsmegleren, og vær tydelig på hvordan du ønsker å bli fulgt opp!

Ta kontakt med Espen Garli eller Lars Hellevik i Aursnes & Partners hvis du skal selge boligen din!

More in Eiendom