Eiendom

Du kan få halvparten av meglerprovisjonen tilbake

Du kan få halvparten av meglerprovisjonen tilbake

Olden & Partners ønsker å rette fokus på den menneskelige skjebnen bak et boligsalg ved å gi halvparten av meglerprovisjonen til en veldedig organisasjon, som kunden selv får lov til å bestemme.

Ikke alle boligsalg er et resultat av at man har tjent mye penger, eller flytter til en større bolig. Det er dessverre en realitet at noen salg har mindre positive bakhistorier. Mange boliger legges ut for salg som følge av dødsfall, sykdom, skilsmisse eller annen tragedie.

Olden & Partners ønsker å gi halvparten av provisjonsbeløpet tilbake til en heldig kunde som kan gi dette beløpet, eller minimum 15.000 kroner, til en veldedig organisasjon.

«Resten av provisjonen beholder kunden selv.»

– Vi har valgt en stor sum fordi vi vil at det skal være en høyere sum enn hva den jevne nordmann gir hvert år. Med 15.000 kroner kan man faktisk gjøre en forskjell. I tillegg vil kunden få resterende av halve meglerprovisjonen tilbake på egen konto.

Torben Olden er daglig leder i eiendomsmeglerforetaket Olden & Partners i Trondheim som nå velger å donere bort en stor porsjon av meglerkommisjonen fra en solgt bolig til en veldedig organisasjon. I utgangspunktet får kunden nominere hvilken organisasjon de ønsker, men nominasjonen må godkjennes av meglerforetaket, ettersom de er involvert i transaksjonen.

«Dette for å unngå kontroversielle valg.»

– Trøndelag er vårt primærmarked, det er her vi kjenner hver gatestubb og boliger over store områder. Drar man nytten av prisoppgangen i f.eks Trondheim er det også flott hvis man ønsker å returnere litt til de som ikke er like heldige. Det hadde selvsagt vært hyggelig om kunden ønsket å støtte noen i vårt nærområde, men vi har forståelse om man ønsker å bidra til en annen veldedighet man brenner for.

Rent praktisk må du melde deg på listen her, og signere et oppdragskjema med Olden & Partners innen 31.12.2017. Deretter trekkes den heldige vinner allerede 5. januar. Når summen refunderes kan du nominere en veldedighet som får minimum 15.000 kroner av meglerhuset. For deg som boligselger betyr det at du bidrar til en veldedig organisasjon OG får resterende del av meglerprovisjonen tilbake.

– Det ville vært lite effektivt om vi bare oppfordret kundene selv å donere penger. Vi ønsker å vise at vi tar dette temaet på alvor, og legger en minimumssats på hvilke beløp som doneres. Vi i Olden & Partners har vært meglere i mange år, og foretatt flere boligsalg der bakgrunnen for salget er en fortvilet familiesituasjon.

«Dette er noe som ligger vårt hjerte nær»

More in Eiendom