Eiendom

Noe større enn bare boligsalg

Noe større enn bare boligsalg

Å selge bolig er ofte den største privatøkonomiske avgjørelsen man tar i livet. Alle bør være opptatt av pris, men boligsalg er så mye mer. Dette er kanskje eneste gang du trenger å bli tatt vare på av en profesjonell rådgiver, forskjellen kan bety hundretusener i salgspris.

Å bruke en eiendomsmegler skal være en opplevelse du kan stå inne for når du selger det mest dyrebare du har. Her kan du lese hvilken totalopplevelse du får hos Olden & Partners.

Trygghet

En god eiendomsmegler skal lose kunden gjennom hele salgsprosessen, der man tar høyde for utfordringer i markedet, et strengt lovverk og det faktum at millioner av kroner skal føres trygt over til din konto. Det er en stor forskjell på hvilke krav du stiller til trygghet når du selger din gamle rustne bil og hvordan de fleste prioriterer å selge boligen sin. Kravet til trygget er naturligvis mye høyere når du selger hjemmet ditt. Eiendomsmeglere er regulert av Finanstilsynet og har den nødvendige utdannelsen som skal til for å ta vare på deg som kunde.

Råd

Det er ikke mange som gjennomfører mer enn 3 boligsalg i sitt liv. En god eiendomsmegler gjennomfører over 3 salg i måneden. Det gjør eiendomsmegleren til en fagperson innen styling, markedsføring, salgstidspunkt og potensielle kjøpegrupper. Se på eiendomsmegleren som en rådgiver, og ikke en ren salgsperson. Tøm denne fagpersonen for kunnskap og erfaring, slik at du sikrer høyest mulig pris for boligen din.

Papirarbeidet

Salg og overføring av eiendom krever god dokumentasjon og avtaleverk. Det er ikke slik at man printer ut en kjøpskontrakt og tilpasser den sin egen bolig. Myndighetene stiller strenge krav til korrekte avtaler, for å beskytte begge parter i en transaksjon. I tillegg skal pengene gå inn på en klientkonto, slik at det ikke oppstår situasjoner der du står med husnøkkel og ubetalt hus.

Markedsføring

For noen år tilbake var markedsføringsmulighetene begrenset til en papiravis og brosjyrer i postkassen. I dag har boligselgerne en lang rekke muligheter innen digital markedsføring, som krever bransjekunnskap og innovasjon fra eiendomsmeglerens side. Det hjelper ikke bare å legge ut en annonse på Facebook, dette må rettes mot en aktuell kjøpegruppe og kampanjene må kontinuerlig testes. Olden & Partners tilbyr ett av markedets beste produkter innen digital markedsføring.

Budrunde

Når salgsdagen kommer, kan det står om hundretusener i en eventuell budrunde. En fagperson vil kunne sikre deg best mulig pris i et gitt marked, men pass deg for den uerfarne og late; da blir ofte ikke den ekstra telefonen tatt, som kanskje sikrer deg et siste og høyere bud.

Overlevering

Mot slutten av et boligsalg skal nøkler og penger bytte eiere. Kontrakten skal signeres på eiendomsmeglerens kontor, og forhåpentligvis skilles alle med et godt håndtrykk. I denne prosessen kan det være lurt med eierskifteforsikring, og alle skritt på tas i riktig rekkefølge. Teamet i Olden & Partners har mange hundre boligsalg i sin karriere, og det betyr at du er i trygge hender fra begynnelse til slutt!

Ta kontakt for en boligprat eller verdivurdering av din bolig!

 

 

More in Eiendom