Eiendom

Det skal ikke mer til!

Det skal ikke mer til!

Det koster deg en befaring og et signeringsmøte,  deretter gjør eiendomsmegleren resten. Så lite skal til hvis du ønsker å selge boligen din før jul!

Mange utsetter salgsplanene da de ofte tror at det innebærer mye jobb og kostnader. Det å tenke at alt skal gjøres presentabelt, forefallende oppussingsarbeid betales for, og ikke minst det antatte stresset med å gjennomføre salget, er helt feil.  I realiteten er det overraskende lite du som boligselger faktisk gjør når du selger egen bolig, den jobben tilfaller eiendomsmegleren. Her vil nøkkelpersonene i Olden & Partners fortelle hva deres funskjon og kompetanse er og hva DU slipper å gjøre.

Prisvurdering

Før forberedelsene starter, må det gjennomføres en befaring. Eiendomsmegleren kommer på besøk for å besiktige boligen og gjøre en verdivurdering. Her trenger du ikke å rydde eller style boligen. Daglig Leder i Olden & Partners, Torben Olden har vært på mange befaringer i sitt liv.

– Vi har fått veldig gode verktøy de siste årene i form av statistikk og måleenheter på byggekvalitet. Det er ingen tvil om at prisene sprikte mye mer for bare noen år siden. Vår jobb er å sette rett pris, da man ikke ønsker å skape for høye forventninger, eller underselge seg selv. Hele teamet jeg jobber med har god erfaring med å gi fornuftige verdivurderinger.

Papirarbeidet

Å selge en bolig innebærer mye papirarbeid. Alt fra oppdragskontrakt, til eierskifteforsikring og endelig kjøpskontrakt skal føres, undertegnes og lagres på en forsvarlig måte. Dette er en viktig funksjon i meglertilbudet. Eiendomsmeglere gjør derfor dette hver eneste dag, og Dag Erik Oksvoll sier at du som kunde kan ta det helt med ro, du er nemlig i trygge hender.

– Er det noen som er strukturerte og har bombesikre systemer for dokumenthåndtering, så er det eiendomsmeglere. Hele vårt yrke baserer seg på skrevne kontrakter som oppdragstager, men også som mellomann mellom partene i handelen. Vi oppfyller selvsagt alle krav fra myndigheten, men ikke minst hva som forventes av kundene.

Styling og markedsføring

Det er lett å blir skremt av alle de bildeperfekte boligannonsene som ligger ute på nett. Dette er ikke et resultat av at «alle andre har det finere enn deg», men en god jobb fra en boligstylist eller råd fra eiendomsmegleren, i følge partner Lasse Bøen.

– Vi bruker en svært profesjonell fotograf som får det beste ut av alle boligene som skal presenteres. Men det er flere ting som boligselger kan gjøre, som hverken koster penger eller tar lang tid. Det kan være å fjerne personlige bilder og eiendeler. Rydde i smånips og tenke litt fargekordinering på puter og tepper. Ofte må vi gjøre en jobb med å fjerne ting, da rene flater er mer innbydende og ser bedre ut på bilder. Husk at kjøperne skal se seg selv i din bolig, og da bør alt som minner om deg fjernes.

Budrunden

Det eneste du trenger å gjøre under budrunden, er å være tilgjengelig på telefonen. Når dette er eneste oppgave, er den desto viktigere. Alle har hørt skrekkhistoriene om de som mistet et bud fordi de ikke tok telefonen da megleren ringte. May Helen Arntsen i Olden & Partners mener alle burde føle seg trygge på at de gjør alt som skal til for å få best mulig pris.

– Myndigheten stiller helt spesifikke krav til hvordan en budrunde skal foregå. Alt skal registereres og gis klare tidsfrister. Vi har mange års erfaring med å gjennomføre budrunder etter boken, og formålet er åpenbart å gi boligselgeren høyest mulig pris.

Olden & Partners har åpent hver dag og du kan komme inn for en boligprat akkurat når det passer deg!

More in Eiendom