Eiendom

Våre fem gode råd til flyttingen!

Våre fem gode råd til flyttingen!

Sommertid er flyttetid for mange og det er lett å gremmes bare ved tanken på alt som skal gjøres. Men Nordvik & Partners Drammen har rådene som får deg trygt og stressfritt inn i ditt nye hjem. 

1. Begynn i god tid

Det kan være lurt å starte planlegging av flyttingen så fort som mulig. Lag en liste over alt som skal pakkes, alle store ting og alle små ting. Lag så en plan for når pakkingen skal skje. Det beste er å ta litt hver dag frem mot flyttedatoen, så blir det ikke overveldende dagen før du skal flytte. Gjenstander som ikke brukes daglig kan pakkes lenge i forveien, og alt av vinterklær og vinterutstyr bør pakkes først.

2. Det er lov å be om hjelp

Flyttetid er krevende for alle, og det er ikke meningen at du skal gjøre alt alene. Alle som er med på lasset må være med og hjelpe. Det er heller ingen skam å be om hjelp fra familie, venner eller naboer. Husk at dugnadsånden er stor i Norge. Bestill pizza og by på noen øl og brus etter den siste økten, så blir alle fornøyde.

3. Pakk i pappesker og vakuumposer

Jeg anbefaler pappesker til alt som ikke er mykt. Når det er mye som skal gjøres og stressnivået nærmer seg toppen, kan det være fristende å slenge alt i poser, men det gjør det mye vanskeligere å både plassere og organisere tingene når du kommer frem.

Myke ting kan du derimot pakke i poser og da er vakuumposer absolutt det beste! Det er smarte poser som ved bruk av en støvsuger kan redusere innholdet i posen med opptil 70%. Svært praktisk hvis du har mye klær, store vinterjakker eller uregjerlige dyner og sengetøy. Pakk vakuumposene i bager eller kofferter, så blir de enklere å bære med seg.

4. Tenk smart om stabling

Å sette alt inn i flyttebilen er akkurat som å spille tetris, for de som husker det. Det gjelder å finne de riktige vinklene og formene til å passe sammen. Trikset er å ende opp med så lite luft som mulig mellom hvert element. Da får du plass til mer og du slipper kanskje den siste ekstra flytterunden. Store møbler bør plasseres først, så får de mindre gjenstandene plass oppå og imellom.

5. Ikke vent med å sette ting på plass

Når du har kommet frem og alt er lasset ut, er det utrolig fristende å få frem madrassen og ta en velfortjent blund. Men det anbefales ikke! Alt kan selvfølgelig ikke gjøres på samme dag, men husk at de eskene kommer til å stå der og irritere deg i ukesvis, og den lampa kommer ikke til å henges opp på egen hånd. Det er så mye lettere å gjøre ting når du har kommet i gang og er i siget.

Skjermbilde 2016-08-04 kl. 11.00.44

More in Eiendom