Eiendom

Slik treffer vi bedre med e-takst!

Slik treffer vi bedre med e-takst!

Med PrivatMeglerens grundige og praktiske e-takst, kan du enkelt får en ny prisvurdering av boligen din, uten forpliktelser.

Det var kanskje lettere å få en verdivurdering tidligere, men de kunne sprike i alle retninger. Nå blir det gjort en kvalitativt bedre jobb for å sikre kunden riktigst mulig prising av boligen sin.

E-takst systemet er utviklet av en nøytral tredjepart, som sitter på all relevant data om boliger i Norge, og spesielt omsetningshistorikk. Nå brukes systemet til å sette en riktigere pris på boligen din, ved å fjerne skjønnsmessige vurderinger og tilfeldigheter i prissettingen.

For å foreta en elektronisk takst, stilles det krav til dokumentasjon, men ingenting som ikke er overkommelig for de fleste. Det må skaffes til veie minst 3 bilder av eiendommen; spesielt bad, kjøkken og fasade. Det som er dyrt å utbedre, skal dokumenteres med bilder. Ved utarbeidelse av e-taksten sammenlignes verdien som nøytral tredjepart setter på basis av tilsvarende boliger, og meglers egen vurdering.

Denne prosessen har skapt en ny standard i markedet.

Espen Tønsaker Aas i PrivatMegleren Horisont er overbevist om at e-takst er et skritt i riktig retning.

– Først og fremst ser vi at prisingen blir mer riktig, når alle har blitt enige om en standard. Det er sunt for både selger og kjøper, som minimerer risikoen for ubehagelige overraskelser når de skal selge boligen. Dernest ser vi at tjenesten er svært populær, noe vi ser av den hyppige bruken gjennom våre hjemmesider.

– Jeg mener meglerbransjen har blitt enda mer profesjonalisert ved hjelp av e-takst. Bankene synes dette er helt topp, da de får en bedre prising av låneporteføljen sin. Vi som eiendomsmeglere har også fått en bedre måte å dokumentere våre vurderinger på, ovenfor kundene. Alt i alt skaper dette et bedre fundament for en vellykket bolighandel.

Etter innføringen av e-takst har eiendomsmeglerne i PrivatMegleren Horisont priset boligene riktigere i et vanskelig marked. Her kan du se hvilke prisvurderinger e-takst gav boligene, og hvilke pris de faktisk ble solgt til.

Prisantydning 5.450.000 kroner. Solgt for 5.400.000 kroner.

Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.26.52

Prisantydning 3.350.000 kroner. Solgt for 3.275.000 kroner.

Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.26.32

 

More in Eiendom