Eiendom

Slik vinner du på et roligere boligmarked!

Slik vinner du på et roligere boligmarked!

Etter en lang tid med lavt utbud og stor rift om objektene, ser vi at markedet langt på vei har endret seg. For deg som skal kjøpe bolig er dette positivt. Daglig leder i Olden & Partners Trondheim, Torben Olden er vant til å se situasjonen fra begge sider.

Hvordan ser markedet ut i dag?

– Etter en lang tid med få boliger til salgs, ser vi nå at tilbudet har økt. Boligmarkedet påvirkes av både økonomi og politikk, så det er naturlig at vi ser svingninger her. Personlig synes jeg at vi ser et sunt boligmarked akkurat nå. Her i Trondheim ser vi også at ferdigstillelse av en rekke nybygg er med på å øke tilbudet av boliger til salgs.

– Vi har i større grad et kjøpers marked, og vi ser i langt mindre grad at boligene går hundre tusener over prisantydning. For oss er det viktig å tilpasse oss markedet og prise boligene riktig. For høy eller for lav prisantydning vil alltid gi en dårlig effekt. Vi er opptatt av å få inn interessenter på visning, men det må alltid være basert på korrekte opplysninger.

 «Holder du deg oppdatert og har kontroll på markedet vet du også i stor grad hva som er et godt kjøp.»

98_1482264335

Hva er ditt råd til de som er på boligjakt i dag?

– Mitt råd til den som er på boligjakt nå er å sette deg inn i markedet. Følg med på boligene i det området du er interessert i og hold deg oppdatert på prisene. Da vet du hva du kan forvente deg, og hva du eventuelt bør by. Jeg ser at mange kjøpere nesten blir skeptiske når det ikke er stor rift om en bolig. Siden vi i lang tid så nettopp dette, får de betenkeligheter med å by når det er mindre interesse. Som megler vil vi alltid ha så mange interessenter som mulig, men for noen objekter så er det nettopp denne ene vi prøver å fange opp.

– Er du i den situasjonen at du er alene i en budrunde og selger aksepterer ditt bud, har du jo vært veldig heldig. Når andre drar prisen opp er ikke dette nødvendigvis en refleksjon av hva boligen er verdt. Dersom du får aksept, har du potensielt spart mye penger. Når man faller for en bolig og bestemmer seg for å by er jo målet å sikre seg den.

– Holder du deg oppdatert og har kontroll på markedet vet du også i stor grad hva som er et godt kjøp. Jeg anbefaler at du laster ned og leser salgsoppgaven før du går på visning. Bruk sunn fornuft, men ikke glem å lytte til magefølelsen din. Har du spørsmål, ta kontakt med megler, slik at du stiller mest mulig forberedt. Å kjøpe bolig er en av de største investeringene du gjør i livet, da skal du føle at du har full kontroll.

Skjermbilde 2017-06-22 kl. 16.24.15

 

 

 

More in Eiendom