Eiendom

Derfor bør du selge bolig i fellesferien!

Derfor bør du selge bolig i fellesferien!

Tradisjonelt sett kommer det flere boliger ut i markedet etter sommeren. De som ønsker å ligge foran kurven, eller utnytte det gode visningsmarkedet som dukker opp i August, kan starte forberedelsene allerede i dag. Vi har spurt partner og eiendomsmegler i Privatmegleren Park, Andrew J. Hemker og eiendomsmeglerfullmektig Thor Vegard Bjørnerud, om hvilke råd de gir kundene sine i sommer.

Nå som boligmarkedet har skiftet karakter, kan det være vanskeligere å bedømme timingen av et boligsalg. På den ene siden er det enklere å skaffe seg neste bolig, eventuelt vente litt for å se an prisutviklingen, men på den annen side må man akseptere en lavere pris enn hva du kunne få i januar. I tillegg er det mange som ikke vet at de kan la eiendomsmegleren jobbe for seg i sommer, når de selv er på ferie.

Må man være hjemme i sommerferien?

Partner og eiendomsmegler Andrew J. Hemker har ikke tatt sommerferie på 20 år, nettopp fordi juli og august har vist seg som gode salgsmåneder.

– Hvis du ønsker å starte salgsforberedelsene i sommer, skal du vite at du fortsatt kan dra på ferie.

– Gi meg nøklene og vi fikser alt fra takst, bilder, styling og visninger mens du er på ferie. Det er nesten en fordel at du er bortreist; stressnivået blir betydelig lavere på stranda enn i byen! Husk at salgsforberedelser er rutine for en eiendomsmegler;

«vi vet hvilke enkle forbedringer som kan gi en høyere pris.»

God eller dårlig timing

Eiendomsmeglerfullmektig Thor Vegard Bjørnerud har solgt boliger i alle prisklasser og vet godt hvilken målgruppe som gir deg best betalt.

– Skal du oppnå den beste prisen for boligen din, er du avhengig av god timing. Det er forskjellige tidspunkt det lønner seg å annonsere ulike type boliger, forteller han uten å røpe for mye.

– I tillegg bør man gjøre seg opp en mening om når man skal kjøpe neste bolig og hvilken salgsrisiko man ønsker å ta. Min klare oppfordring er å ta kontakt med oss for en prat om denne problemstillingen. Vi er fagfolk som jobber med bolig og eiendom hver eneste dag,

«det er en ressurs kundene bør benytte seg av!»

P1030051

Ny metode anslår pris på boligen din

E-Takst fra Eiendomsverdi er systemet PrivatMegleren bruker til å verdivurdere din bolig. Basert på meglers vurdering av eiendommen sett sammen med statistikk og salgsdata for området, settes en E-Takst. Dette gir en mer presis og raskere vurdering av eiendommens verdi enn tidligere.

– Vi gjør nesten alltid en e-takst. Systemet er bygget slik at prisen skal justeres etter flere og faste variabler enn tidligere, noe som betyr at vi fanger opp svingningene i markedet på en bedre måte. Det er ikke til kundens fordel å få en for høy takst. Det kan føre til færre på visning og urealistiske forventninger.

– Eiendomsmeglere skal tilstrebe seg så langt de kan å sette en riktig verdivurdering, og da får det heller bli en heldig bonus hvis eiendommen selges over antatt nivå.

Skjermbilde 2017-07-05 kl. 10.03.08

More in Eiendom