Eiendom

Dette kan vi by på i sommer!

Dette kan vi by på i sommer!

Selv om Norge er sommerstille, beveger prisene seg i boligmarkedet. Torben Olden i Olden & Partners kommenterer prisutviklingen i Trondheim og forteller samtidig hva de har på menyen i sommer. 

Nye tall fra boligprisstatistikken for juni viser en generell nedgang i boligprisene på landsbasis. Men tallene viser store geografiske forskjeller. Det er særlig Oslo-markedet som har hatt en svakere utvikling i juni, mens vi i Trondheim ser et velfungerende og godt boligmarked. De siste 12 månedene har boligprisene i Trondheim steget med 5,9 prosent og i juni tok det i gjennomsnitt 20 dager å få solgt en bolig her.

– Det er klart at lokale forskjeller vil spille inn på boligprisutviklingen. Vi ser ofte at lokale områder er mer sensitive for tilbud og etterspørsel. Innstrammingene i boligpolitikken har hatt en stor effekt i byer som Oslo, mens her ser vi en mindre innvirkning. Jeg tror ikke at boligprisene vil synke like mye i Trondheim som andre steder i landet, men vi kommer nok til å merke at en del nybygg blir ferdigstilt i tiden fremover.

– I juni hadde vi ett prisfall på 0,1 prosent. Dette henger sammen med utviklingen i resten av landet, men er klart mer beskjedent. Vi ser fremdeles stor aktivitet i markedet både når det kommer til tilbud og etterspørsel. Markedet sover aldri, derfor holder vi åpent gjennom hele sommeren.

Noe av det aller viktigste for oss er at kundene føler seg trygge og iveratatt hele veien. Derfor er det viktig for oss at alle skal føle at vi er lett tilgjengelige. Her kan du komme innom i hele sommer om du har spørsmål, både om kjøp og salg av bolig.

– Sommeren er en perfekt tid å sette i gang med salgsprosessen på. Som regel er det visse utbedringer som bør gjøres før boligen legges ut for salg. Dersom du vil rekke bolighøsten, bør du bestille en verdivurdering i dag. Da kan du bruke juli måned på å sette boligen i best mulig stand før bilder blir tatt og boligen legges ut i markedet. Flott lys og grønne uteområder gjør i tillegg at boligbildene blir ekstra innbydende på denne årstiden.

Vi har flere objekter i markedet nå, både leiligheter og eneboliger, så her er det noe for enhver.

88_146728004

07_2142249791

28_417307605

24_712280448

80_1426677604

More in Eiendom