Eiendom

Derfor du bør flytte til Sunnmøre!

Derfor du bør flytte til Sunnmøre!

Det er ikke bare turister fra hele verden som strømmer til idylliske Sunnmøre. Nå velger flere og flere å bosette seg her. Er du glad i storslått natur og friluftsliv er dette stedet for deg.

Ikoniske Geirangerfjorden og de karakteristiske jugendstil-husene i Ålesund trekker turistene til Sunnmøre. Men de fleste kommunene i regionen har også hatt sterk befolkningsvekst i flere tiår allerede. Hvorfor ikke følge trenden?

Utallige turmuligheter

Det mektige Atlanterhavet har satt sine spor i landskapet på Sunnmøre. Høye fjelltopper står og speiler seg i de dype fjordene som sniker seg inn fra alle kanter. Det gir utallige turmuligheter og spektakulære utsikter.

– Vakrere natur finnes knapt, så det er helt klart en av grunnene til at folk flytter hit, sier Espen Garli i Aursnes & Partners Eiendomsmegling.

Sammen med makker Lars Hellevik etablerte de eiendomsmeglerfirmaet for litt over ett år siden. Følg Aursnes & Partners på Facebook via Moa filialen eller Sykkylven sin.

Sunnmørsalpene og fjellområdene videre innover i fylket kan by på mange fine toppturer, og den høyeste er Pyttegga i Tafjord med sine 1999 moh. I møbelindustriens arnested, Sykkylven, kan du gå til det flotte Straumshornet (976 moh.) som ruver i sør.

Landskapet gir fantastiske muligheter også om vinteren, og skitrekkene på Fjellsætra og Stranda er godt besøkt. Sunnmøre har med andre ord nok å by på for friluftsglade folk.

I pose og sekk

I løpet av den knappe tiden Garli og Hellevik har hatt firma på Sunnmøre, har de opplevd stor vekst, og tok ledertrøyen i Sykkylvsmarkedet kun etter ett år.

– Vi har en perfekt kombinasjon av vill natur og byliv, forteller Hellevik. Flytter du hit, får du i pose og sekk. Det er veldig kjekt å ha en større by som Ålesund her, med alle de bekvemmeligheter det innebærer. Det gjør det veldig attraktivt å bo på Sunnmøre.

Det er ikke bare Ålesund som har uteliv og butikker, også Moa er et yndet sted for shopping. Eiendomsmeglerduoen åpnet nylig nytt kontor på Moa, der de tar imot gamle og nye kunder.

Stabile priser

Nå går det såpass bra for Aursnes & Partners Eiendomsmegling at firmaet har planer om å få inn enda flere flinke folk.

– Prisene i området holder seg stabile, noe som tiltrekker både boligselgere og boligkjøpere. Vi ser rett og slett mer etterspørsel og aktivitet, og har troen på Sunnmøre, sier Hellevik.

Untitled design-9 kopi

More in Eiendom