Eiendom

Derfor bør du ta verdivurdering i dag!

Derfor bør du ta verdivurdering i dag!

Går du med tanker om å selge bolig nå eller i fremtiden? I dagens gunstige renteklima og høye boligpriser, kan det være lurt å ta en verdivurdering for bedre betingelser i banken, men også være tidlig ute i en salgsprosess. Aursnes & Partners gir deg tre gode grunner til hvorfor du bør ta kontakt med en eiendomsmegler allerede i dag!

Den lange oppgangsperioden for norske boligpriser har vært gunstig for de fleste boligeiere. Nå kan du dra nytte av rekordhøye boligpriser, selv om du ikke nødvendigvis skal selge. I følge tall fra Eiendom Norge har Ålesund og omegn hatt en prisstigning på 6% i 2016, noe som spås av ekspertene for 2017 også. Høyere aktivitet i primærnæringene vil kunne bidra til bedre utvikling langs kysten enn i de store referansebyene.

1. Bedre betingelser i banken

En verdivurdering er en fastsetting av boligens antatte verdi i dagens marked. Når du nedbetaler ditt lån, samtidig som boligens verdi øker har du bedre sikkerhet for lånet. Dermed kan du forhandle deg frem til bedre betingelser i banken ved å fornye en verdivurdering.

Skulle prisene falle har du refinansiert lånet ditt mens boligverdien er på topp. Dersom prisene skulle øke mer, kan du få en ny verdivurdering om noen måneder igjen. Du har med andre ord ingenting å tape på å få anslått ny verdi av boligen din.

2. Du slipper store forberedelser

Det er enkelt å få gjennomført en verdivurdering av boligen. I motsetning til en tradisjonell visning, trenger du verken å rydde eller vaske før megleren kommer på besøk. Dette er en enkel prosess.

Under verdivurderingen går megleren gjennom rom for rom, og tar en titt på størrelsen, standarden, beliggenheten og andre relevante forhold. Eiendomsmegleren har mye kunnskap om akkurat ditt boligområde, prisstatistikk og etterspørsel. På bakgrun av dette settes en riktig og oppdatert pris av din bolig.

3. Det er uforpliktende og kostnadsfritt

Det koster ingenting å få utført en verdivurdering dersom du skal selge bolig. Megleren anslår boligens verdi på bakgrunn av erfaring og analyse av dagens boligmarked.

Ønsker du å gjennomføre en verdivurdering med tanke på refinansiering av huslånet i banken, kan Aursnes & Partners tilby dette for 1.5oo kroner. Hvis du ender opp med å selge boligen gjennom meglerfirmaet på et senere tidspunkt, vil disse pengene bli refundert.

 

More in Eiendom