Eiendom

Sommer i boligmarkedet – hva betyr det for deg?

Sommer i boligmarkedet – hva betyr det for deg?

Sommerferien banker snart på døren, og det er gode nyheter for deg som skal selge bolig. Les mer om hvorfor du bør ta en verdivurdering og hils på Trondheimspatriot May Helen Arntsen, som er nyansatt Eiendomsmeglerfullmektig i Olden & Partners. Med pågangsmot, godt humør og et talent for salg er hun klar til å ta boligamarkedet med storm.

– Jeg er født og oppvokst i Trondheim, så det er her jeg vil jobbe og bo. Etter endte studier i Bodø visste jeg at jeg ville hjem hit. Jeg kjenner denne byen og alle dens flotte kvaliteter. Jeg valgte å bli Eiendomsmegler fordi jeg alltid har likt å jobbe med mennesker og har en teft for salg. Det er få ting som er bedre enn å gjennomføre et vellykket salg og kunne glede både kjøper og selger.

– Denne jobben blir aldri kjedelig. Jeg elsker å møte nye mennesker og ta fatt på nye utfordringer. Jeg har alltid vært en sosial og utadvendt person, noe som kommer godt med. Godt humør og evnen til å få andre til å stole på deg er viktige egenskaper for en megler. Jeg føler virkelig at jeg valgte rett yrke og har stortivdes fra dag én.

Hvordan er boligmarkedet i Trondheim akurat nå?

– Vi ser at det fortsatt er stor kjøpekraft i markedet. Sommermånedene er en tid med generelt lavt utbud, noe som er positivt for deg som skal selge. Prisene i markedet styres alltid av tilbud og etterspørsel. Mange skal begynne på studier i en ny by og må bruke sommeren på å finne den perfekte boligen. Vi ser også mange familier som vil være på plass før det nye skoleåret begynner. De fleste har bedre tid til flytting og planlegging  i forbindelse med ferien.

«En god megler er en investering!»

– Tidligere år har det vært en mangel på boliger, noe som har drevet prisene opp. Det er satt i gang flere byggeprosjekter som ferdigstilles i disse tider. Det blir spennende å se hvordan dette vil påvirke markedet. Så langt ser vi at de fleste eiendommene blir solgt etter første visning, noe som tyder på at det er god driv i markedet.

Hva er ditt råd til de som skal selge bolig nå?

– Det er nå flere boliger som ligger ute og da er det viktig å skille seg ut i markedet, slik at akkurat din bolig blir lagt merke til. Sommeren er en fin tid å ta bilder av boligen på. Været er finere, hagen er grønn og du kan virkelig få vist frem kvalitetene ved eiendommen.

–  Velg en dyktig megler med god kjennskap til lokalområdet. Vi meglere sitter på statistikk om tidligere salg og vet hva du kan forvente i forhold til både pris og standard i ditt område. Megler skal veilede deg fra start til slutt, så du kan føle deg trygg gjennom hele salgsprosessen. Det er derfor viktig at du har god kjemi med vedlkommende og tillit til at de vil gjøre den beste jobben for deg. En megler er ikke en utgift, det er en investering for å sikre et best mulig salg!

 

Skjermbilde 2017-04-21 kl. 09.44.45

More in Eiendom