Eiendom

Slik finner PrivatMegleren Soria Moria riktig kjøper til DIN bolig!

Slik finner PrivatMegleren Soria Moria riktig kjøper til DIN bolig!

Tall fra siste boligprisstatistikk viser at prisveksten i boligmarkedet er i ferd med å flate ut. Det er flere boliger til salgs i markedet og vi ser en normalisering av tilbuds og etterspørselskurven, sammenlignet med tidligere år. Er vi på vei mot en nedgang i boligmarkedet eller ser vi bare en sunn pustepause? Hva betyr dette for deg som skal selge bolig? PrivatMegleren Soria Moria forklarer situasjonen.

April er normalt en sterk måned, men korrigert for sesongvariasjoner så vi ingen økning i boligprisene i april i år. Dette er en sterk indikator på at markedet går inn i en roligere periode. Ekspertene mener denne utviklingen vil fortsette i månedene fremover, og at vi er på vei mot en sunnere balanse mellom kjøpere og selgere i boligmarkedet.

Daglig leder i PrivatMegleren Soria Moria, Erik Andreas Ahlsrød er enig.

Hvordan påvirker dette deg som skal selge bolig?

– Du må nå innstille deg på at det kan ta lenger tid å selge boligen enn tidligere. Vi ser et større tilbud av boliger ute på markedet og tempoet har roet seg ned. Det er fremdeles stor interesse på visninger, men folk tar seg bedre tid og er ikke like redde for å gå glipp av noe som tidligere.

– Det første du bør gjøre er å bestille en E-takst (verdivurdering) for å få en oppdatering på hvilke verdier du sitter på. Dette er helt uforpliktende, men allikevel avgjørende for å få satt i gang salgsprosessen. Vi gir alltid tips til hva som bør forbedres før boligen går ut i markedet.

«Vi bruker mye tid på å finne akkurat den kjøperen som bare må ha din bolig!»

– På denne måten kan du få satt boligen i stand og være klar til å gå ut i markedet på kort tid. I et marked med mer konkurranse blir det desto viktigere å skille seg ut. Tidligere så vi at «alt» forsvant, men nå har kjøperne råd til å være litt mer kresne.

Torshov 9 (ferdig)

Forventningsbarometeret for andre kvartal 2017, viser at flertallet av Norges befolkning nå er mer positive til landets økonomi. Denne viser også at det er en økende interesse for å kjøpe bolig blant befolkningen. En viktig forklaring på den prisutviklingen vi nå ser, er trolig innstramningen i boliglånsforskriften fra januar. I følge Finans Norge har dette nok begrenset enkelte gruppers kredittmulighet.

Forventningsbarometeret er et kvartalsvis samarbeid mellom Finans Norge og Kantar TNS, som måler norske husholdningers forventninger til egen og landets økonomi. 

– Vi i PrivatMegleren Soria Moria er eksperter på vårt nærområde. Vi vet hvem som er interessert i din bolig og hva kjøpegruppen forventer. Vi sitter på lister med interessenter vi kan kontakte når det rette objektet legges ut. Våre eksklusive markedsverktøy hjelper oss å finne akkurat den kjøperen som bare må ha din bolig. Det er helt avgjørende for å gjøre et godt salg!

soria-moria_kobber_hovedlogo

 

 

 

 

 

More in Eiendom