Eiendom

Hva skjer nå?

Hva skjer nå?

Boligprisstatistikken for april er klar i sin tale. Vi ser nå at markedet er i ferd med å normalisere seg. Tilbudet av både brukte og nye boliger har økt sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Hva betyr dette for deg som skal selge hus eller leilighet? PrivatMegleren Horisont gir deg en bedre forståelse av situasjonen og hva du kan gjøre for å maksimere prisen for din bolig. 

Korrigert for sesongvariasjoner så vi ingen økning i boligprisene for april måned. Dette er en betydelig endring fra tilsvarende periode i 2016, som var meget sterk. De fleste ekspertene mener at denne utviklingen vil fortsette i tiden fremover, og at det vi nå ser er en sunn utvikling i boligmarkedet. Daglig leder i Privatmegleren Horisont, Espen Tønsaker Aas er klar i sin tale:

Hva betyr dette for deg som boligselger?

– Du kan nå forvente at det vil ta noe lenger tid å selge bolig. Fremdeles er det stor interesse både for boligannonser og visninger, men utvalget i markedet er nå større. Folk er ikke like redde for en økt prisoppgang og tar seg bedre betenkningstid før de handler. På den andre siden får boligkjøperne mer å velge i, noe som gjør at flere kommer ned fra gjerdet og viser kjøpsinteresse. Husk at det er mange som har tapt budrunder, eller ikke funnet drømmeboligen enda.

– Dersom du vurdere å selge bolig bør du sette i gang med prosessen tidlig. Da er du klar til å handle raskt dersom markedet krever det. Mest mulig oppmerksomhet rundt din bolig er viktig i et marked med høyt utbud.

Sagene 12 (ferdig)

– Det er her meglers kunnskap og erfaring spiller en avgjørende rolle. I et marked hvor boligene ikke «selger seg selv» lenger, er det vår oppgave å få maksimalt ut av boligen din hver eneste gang. Ekstra viktig blir det da at du har gjort eventuelle grep for å forbedre og presentere din bolig på en måte som fanger markedets oppmerksomhet.

«Vårt mål er å oppnå høyest mulig pris for din bolig!»

Vi i PrivatMegleren Horisont ligger i front når det kommer til innovasjon og fornyelser i bransjen. Vi benytter oss av avanserte digitale verktøy for at flest mulig skal få med seg din eiendom. I tillegg har vi lang erfaring med lokalområdet og sitter på mye data om hvem som er interessert i din bolig.

Vi ser nå at flere ønsker å selge egen bolig før de kjøper nytt. Når vi ser dette sammen med innstrammede låneforskrifter, flere nybygg og lavere innflyttingsrate til Oslo, er det naturlig at noe av etterpsørselen har gått ned.

Meglers kunnskap og erfaring blir viktigere enn aldri før. Det gjelder å få tak i de riktige boligkjøperne og treffe de der de er. Din eiendomsmegler har tilgang på statistikk og historiske data, samtidig som han eller hun sitter på interessentlister og vet hva markedet er ute etter. Du får hva du betaler for!

Ta kontakt med oss i Privatmegleren Horisont i dag for en hyggelig boligprat!

pm_logo_vertikal_stort_ikon_horisont_kobber

 

 

 

More in Eiendom