Eiendom

Høy aktivitet før sommeren!

Høy aktivitet før sommeren!

Omsetningen av boliger øker frem mot sommeren, da mange ønsker å bruke denne perioden til å flytte og komme seg i mål til ny jobb eller skolestart i august. Daglig leder Anders Diep Kanck i Nordvik & Partners St.Hanshaugen gleder seg over en normalisering av markedet, og mener at potensielle boligkjøpere definitivt bør ta en verdivurdering nå som omsetningen er høy.

Schibsteds næringslivsportal E24 skriver at det nå er 50% flere boliger til salgs enn på samme periode i fjor. Da var det 1400 objekter til salgs i Oslo, og nå er det 2200. I følge Christian Dreyer i Eiendom Norge er markedet på et normalnivå i forhold til historiske tall. Årsaken til prisdifferansen var den sterke prisoppgangen i fjor som løftet boligprisene over 23%, noe som førte til at mange ikke turde å selge før de hadde kjøpt seg noe nytt. Han avslutter med at omsetningen har økt, og det tyder på at flere kjøpere har kommet på banen.

I følge daglig leder Anders Diep Kanck i Nordvik & Partners St. Hanshaugen er utviklingen positiv for markedet i sin helhet.

– Når tilbudssiden øker, betyr det at kjøperne har flere objekter å velge mellom. Et av problemene i fjor var selve utvalget. Kjøperne fant rett og slett ikke det de så etter, og da satte de seg på gjerde en periode.

– Personlig liker jeg et mer normalisert marked, da eiendomsmeglerfaget igjen blir en viktig faktor for å selge boliger. Vi kjenner lokalområdene, vi sitter på interesselister, vi kan markedsføring og kan derfor gi kundene betydelig merverdi i deres livs største finansielle transaksjon.

Kanck mener også at de som går med tanker om salg senere i år, bør skynde seg med å ta en verdivurdering.

– Jeg tror det er viktig å være tidlig ute, spesielt når prisene flater ut. Det å ta en verdivurdering er uten forpliktelser, men kan gi deg et viktig redskap for refinansiering og bedre betingelser i banken. Bestemmer du deg for å selge, har du allerede tatt første skritt og skaffet deg en måleenhet på hvor markedet ligger. Husk at du får riktigst pris når det omsettes mye boliger.

– Døren hos oss er alltid åpen for de som ønsker en boligprat.

Skjermbilde 2017-05-29 kl. 13.42.44

 

 

More in Eiendom