Eiendom

Har du hørt om E-Takst?

Har du hørt om E-Takst?

PrivatMegleren Soria Moria benytter seg nå av E-Takst for å finne riktig verdi av din bolig. E-Takst fra Eiendomsverdi er din PrivatMeglers verdivurdering for bruk ved  for eksempel låneopptak eller refinansiering i bank.

E-Takst er basert på meglerens vurdering av eiendommen sett sammen med datagrunnlag, statistikk og salgsdata for tilsvarende eiendommer i området. Dette gir en mer presis vurdering av eiendommens verdi enn tidligere.

Slik foregår en E-takst

Megler går igjennom boligen sammen med deg som selger. Ved å gå igjennom boligen og eventuelle oppgraderinger som er gjort får megler et inntrykk av boligens stand. På forhånd er aktuell statistikk og informasjon om boligpriser i området innhentet. Dette sammen med markedets utvikling blir avgjørende for den vurdering som gjøres.

Det er viktig å huske at dette ikke er en visning. Det er enkelt for deg som selger å få utført en E-Takst. Det er ikke nødvendig å vaske eller pusse vinduer før dette gjøres. Denne vurderingen settes på bakgrunn av boligens tekniske stand, området den ligger i og markedets generelle utvikling.P1010462 kopi

Fordelene ved å få utført en E-takst

Våre meglere har lang erfaring og mye kunnskap. Du kan få gode råd om nødvendige tiltak som bør gjøres før et eventuelt salg og hvilke områder av boligen som det bør fokuseres på. I dagens marked kan du fort sitte på større verdier enn du selv er klar over.

En oppdatert E-Takst kan være svært nyttig i forhold til refinansiering av gjeld. Når boligens verdi øker og du samtidig betaler ned på lånet ditt, øker du også sikkerheten for lånet. Dermed kan du forhandle deg frem til bedre betingelser og bedre rente i banken.

Med ny verdi av boligen, får du klarhet i om og når du bør selge. Døren til PrivatMegleren Soria Moria står alltid åpen for å bistå deg igjennom den enkle prosessen.

 

 

More in Eiendom