Eiendom

Slik forbereder du boligsalget!

Slik forbereder du boligsalget!

Gode forberedelser er nøkkelen til et godt salg. Start tidlig, slik at du overlater minst mulig til tilfeldighetene. Espen Garli i Aursnes & Partners deler her sine tips om hvordan du øker sannsynligheten for at boligsalget ditt blir vellykket!

Valg av megler

– Husk å still gode spørsmål til eiendomsmeglerne du har inne til samtale. Kjenner de lokalområdet godt, har de gjort mange salg der, hva tror de er realistisk salgstid? Hva er deres markedsføringsplan? Hvordan forbereder de boligen til fotografering? Hvordan presenteres boligen i prospektet?

– Vi prøver alltid å være den beste samarbeidspartneren du kan få i et boligsalg. Vårt mål er å følge deg med profesjonalitet fra første møte til overlevering.

Styling/Bilder

– Det er mange små grep du kan gjøre, som ikke nødvendigvis koster mye penger. Jeg vil anbefale å anstrenge seg litt ekstra før et boligsalg, da alle positive tilpasninger kan få utslag i salgsprisen.

– Når vi avholder visning er det viktig at de potensielle kjøperne kan visualisere boligen som sitt eget hjem. Det betyr at du bør flytte familiebilder og personlige eiendeler. Rydd bort nips og skap rene flater, husk også at store gulvtepper stjeler mye lys.

– Gjør soverommet delikat og vask badet grundig. Soverommet er noe mange glemmer, prøv å skap «hotellfølelsen» med et fint sengeteppe og noen ekstra puter.

– Freshe farger på putene i sofaen, frisker alltid opp førsteinntrykket. For de litt mer avanserte bør man tenke på gjennomgående farger i boligen.

Tidspunkt for salg

– Tiden vi nå går inn i og frem mot sommeren er høysesong for boligsalg. Det vil være en stor fordel å starte salgsprosessen tidlig og legge en god fremdriftsplan sammen med eiendomsmegleren – på denne måten blir minst mulig overlatt til tilfeldighetene.

– Omsetningshastigheten i markedsområdet varierer. I Ålesund og omkringliggende kommuner er gjennomsnittlig omsetningshastighet på 30-50 dager, avhengig av kommune og boligtype. De samme tallene for Sykkylven og Stranda er hhv. 43 og 60 dager.

Markedsføring

– Vi i Aursnes & Partners er stolte over å kunne tilby markedets beste markedsføring, både digitalt og i lokalmedia. Systemet vi jobber med sørger for at annonsen blir vist for et riktig publikum, noe som gjør at flere kommer på visning. Her bør boligselgerne høre på eiendomsmegleren, som ofte har lang og god erfaring med markedsføring av boliger.

Budrunden

– Akseptfristen er tidligst kl 12 første virkedag etter siste annonserte visning. Det betyr at hvis siste visning er på mandag, kan du først akseptere bud kl 12 på tirsdag. Det er fordi man skal få god tid til å tenke seg om, og unngår at noen kan «kuppe» boligsalget. I forkant av budrunden bør man gjøre seg opp en mening hva som er den laveste akseptable salgsummen.

– Under budrunden trenger man bare å være tilgjengelig for megler for å motta informasjon. Dette får man ikke understreket godt nok. En boligselger som ikke er oppdatert på prisnivået, vil ofte være usikker når den viktige avgjørelsen skal tas.

– Derfor tar vi gjerne en gjennomgang med selger i forkant for å gi en oppdatering på salgsprisene i området og hva man kan forvente seg ved sitt eget boligsalg.

Klikk på bildet for å komme i kontakt med Espen Garli!

Skjermbilde 2017-02-02 kl. 15.37.08

 

More in Eiendom