Eiendom

Hvilken type budgiver er du?

Hvilken type budgiver er du?

I et boligmarked som stiger 22% på ett år, blir det vanskeligere og vanskeligere å sikre seg drømmeboligen. Selgerne er åpenbart i førersete i dagens marked, men hvordan oppfører kjøperne seg? Vi gir deg et skråblikk på typene i en budrunde!

Den ivrige

Han som alltid er tidlig ute, legger inn bud 500.000 kroner under takst, gjerne klokken 09.05 mandag morgen. Uvisst om det er et forsøk på å jekke ned selgers forventninger eller kun for å lodde stemningen, men iveren fører nesten alltid til at det kommer andre på banen – heldigvis for selger.

Den krevende

Ringer hele tiden og spør om de andre budgiverne, men legger aldri inn et bud selv. Velger å bruke budrunden til å oppdatere seg på boligen med detaljspørsmål som kunne vært besvart på visning. Bruker som regel å være til stede 45 minutter av visningstimen. Spiser alltid Twist fra bordet!

Den forsiktige

Legger sjelden inn bud, men svarer høflig på oppdateringene. Blir usikker og redd når megler forklarer at digitale bud er bindende. Deltar de i slutten av en budrunde, justeres budene raskt ned til 10.000 kroner per høyning. Skaper masse ekstra trafikk i budgivningen, vinner sjelden drømmeboligen.

Den profesjonelle

Har alltid en klar formening om hva boligen er verdt, noe som absolutt ikke deles med de involverte. Kommer eller forsvinner når du minst aner det. Spør alltid om telefonnummeret til selgeren!

Den taktiske

Har alltid en plan. Starter ofte med å snakke ned objektet på visning, og er veldig opptatt av hva selger er villig til å akseptere. Blir med i budrunden, men trekker seg helt en periode for så å hoppe på igjen 800.000 kroner høyere enn forrige gang.

Den speilende

Svært opptatt av hvor mange budgivere som er med til enhver tid gjennom tekstemeldinger, telefonsamtaler og e-mail. Legger inn bud når alle andre gjør det og tar pauser når alle andre sitter stille. Alltid for treg mot slutten, da han sliter med å ta egne avgjørelser. Ender sjelden opp med boligen!

Ta kontakt med Nordvik & Partners St. Hanshaugen for en uforpliktende boligprat eller verdivurdering.

Skjermbilde 2016-05-26 kl. 12.48.58

 

 

Eiendom

More in Eiendom