Nybygg

Satser på ansatte med norsk fagbrev

Satser på ansatte med norsk fagbrev

Tonny Johansen, eier og daglig leder i Byggspesialisten Øst AS, har bygget 150 eneboliger i sin karriere. Flesteparten av disse boligene har blitt oppført på Oslo Vest og i Bærum. På grunn av høy aktivitet i markedet og flere profesjonelle faste kunder, bygger de nå 20-25 boliger i året. Tonny satser på ansatte med norsk fagbrev, og mener det er mye dårlige leveranser i bransjen på grunn av kostnadsjag fra useriøse underleverandører. Nestehelg.no har tatt en prat med entreprenøren om byggeprosessen. Eksempelet er Måltrostveien 1, som vi har omtalt tidligere.

På tomten i dag, ser man fire støpte plater på grunn, som er gulvet i kjellerene. På det ene bygget har det kommet opp  reisverk i tre som skal bli kjelleretasjen.

IMG_2293 Skjermbilde 2015-05-29 kl. 14.22.31 Skjermbilde 2015-05-29 kl. 14.22.58

Hva er prosessen videre fra fire støpte gulvplater?

Nå skal vi bygge reisverk for grunnmur. Reisverket skal isoleres utvendig med en slags isopor, armeres med jern og deretter skal det sprøytes på betong med kraftige pumper. Terrenget skal fylles inntil muren slik at man får utgang direkte ut til terrasse fra hovedetasjen. Fordelen med sprøytebetong er at det er trevegger på innsiden, mens utsiden er av massiv betong.

Når ser vi antydninger til en husfasong?

Når kjelleren er klar, vil det ankomme storelementer. Disse elementene er ferdige vegger med utvendig beiset panel, isatt vinduer og ferdig isolert. Huset blir raskere fullført utvendig med tett tak, men skiller seg fra modulbygg som er vanligere på mindre leiligheter. Modulbygg passer bedre når man har et større antall mindre og like leiligheter. I elementhusene blir det plassbygget norsk håndverk innvendig uten synlige skjøter som man ser i modulbygg. 

Når begynner det innvendige arbeidet?

Når storelementene er på plass, må de skjøtes sammen og etasjeskillene kles. På takterrasen skal det installeres et stort glassparti, som monteres på stedet. Dette kommer fra en tysk kvalitetsleverandør som heter Schüco. Vi legger tak og tetter det første huset i uke 28, og de tre siste i August.

Det er nå det tekniske og detaljerte arbeidet starter. Det skal legges rør, gjøres elektrisk installasjon og bygges ventialsjonsanlegg. 

Gjennom høsten vil det jobbes innvendig. Veggene kles med gips, deretter kommer maling, parkett og flislegging.

Hva skjer mot slutten?

Det siste vi gjør er asfaltering og gress. Det blir gitt midlertidig brukstillatelse i første kvartal neste år, men ferdigattest får man først etter at gress, hekk og asfalt er på plass. Dette er væravhengig. La oss håpe at vinteren slipper taket like tidlig som i år.

I prosjektet Måltrostveien 1 vil Tonny Johansen ha sysslesatt opp til 60 mennesker i byggingen av fire eneboliger. Ønsker du å komme i kontakt med Byggspesialisten Øst AS, kan du gjøre det på mail tonny.johansen@me.com. For mer informasjon om Måltrostveien 1. Les våre artikler under, eller kontakt Lillian Ch. Nilsen i Privatmegleren Allé. Husk at det er visning på prosjektet tirsdag 2/6 kl 18.00.

Bildene er fra ulike prosjekter Byggspesialisten Øst AS har eller skal oppføre.

bhaNAzwBISBv5qD-zYBE3rLNmdnaFJDRD8cVUUQwlcQ agmFR3IDAy7OILh-nifIa4hK2rzCMGJ3CphtUPyKQt8  Skjermbilde 2015-05-29 kl. 14.22.31

More in Nybygg