Meglere

Lær av en megler på boligjakt

Lær av en megler på boligjakt

Trond Larsen i Nordvik & Partners Majorstuen solgte sin private leilighet i fjor. Nå er han  i markedet for å kjøpe seg ett nytt sted å bo. Vi skal følge denne prosessen, og det som gjør artikkelserien spennende er at Trond Larsen har ti års erfaring som eiendomsmegler og kan derfor gi publikum gode tips i kjøpsprosessen. Han vil være helt åpen med hva han ser etter og hvilke feller man bør unngå. Vi skal ta en tur i et område han tror vil ha et godt prispotensiale, og vi skal være med på visning. Gjennom denne prosessen er målet at publikum skal bli i stand til å gjøre bedre vurderinger selv, og lære hva som klassifiseres som gode kjøp.

wpid-wp-1433411820822.jpegFormålet med Trond sitt leilighetsbytte, er primært å kjøpe seg en større bolig. Som han sier selv: – Jeg er i den vanlige oppgraderingssyklusen, der jeg har vokste fra meg en leilighet jeg har eid i fire år. Det er ikke noe avansert, utenom at jeg ønsker meg større plass.

Da han solgte i September i fjor, trodde han at ny leilighet ville være på plass før jul. Utfordringen til Trond, er at han selv jobber som eiendomsmegler, og har derfor visninger selv på populære tidspunkt. Han må derfor be om privatvisninger, og da tar det som oftest lengre tid.

– I tillegg har jeg nok blitt noe yrkesskadet, samt at jeg må erkjenne at jeg er noe kresen.

Nå har han innsett at tiden løper, og ønsker derfor å intensivere jakten. Målet er at han  innen utgangen av September skal ha kjøpt seg noe nytt, slik at han kan feire jul i ny leilighet.

Hva ser du etter?

– For meg er det størrelse og beliggenhet som er overordnet. Jeg gir blanke i farge på veggene, gulv, kjøkkenskap og flater.

Det kosmetiske kan man enkelt fikse. Mine prioriteringer er område, størrelse og selvsagt pris. Jeg har heldigvis ti års erfaring med prisfastsettelse og verdivurdering, og mitt mål er å kjøpe en leilighet som tilfredsstiller mine behov

. Prisantydning i annonsen er et godt utgangspunkt, men jeg gjør meg helt klart egne tanker om pris etter at jeg har vært på visning, og er ikke redd for å legge en halv mill over prisantydning på bordet hvis jeg mener leiligheten er verdt det

Hva skygger du unna?

– Jeg skygger unna alt av private selgere.

Bakgrunnen for det, er at private salg kan oppleves som utrygt da det å kjøpe bolig er som regel den største investeringen man gjør og når man skal handle for millionbeløp, så ønsker jeg å forholde meg til en profesjonell part – en eiendomsmegler.

Følg med i neste runde, da skal vi snakke konkret om hvilke variabler han forsikrer seg om, før han i det hele tatt vurderer en leilighet. Ønsker du å komme i kontakt med Trond Larsen kan du gjøre det ved å trykke på denne linken.

wpid-wp-1433411867960.jpeg

 

More in Meglere