Eiendom

Salg av bolig: hvordan går du frem for å oppnå høyest mulig pris?

Salg av bolig: hvordan går du frem for å oppnå høyest mulig pris?

Hensikten med gode forberedelser er å illustrere boligens fulle potensiale. Nøytralt og smakfullt interiør bidrar til at flere potensielle kjøpere, med ulik smak, kan finne objektet interessant etter egne preferanser. Hvordan går du frem, kan dette gjøres på egenhånd eller må profesjonelle aktører på banen? Her kan du følge en leilighet i Stolmakergata 9 på Grünerløkka i denne prosessen. 

04_1182958810_xl

Vi begynner med det enkleste; Beliggenhet. Denne får du ikke gjort mye med, men det er viktig å gjøre megler oppmerksom på spesielle goder med akkurat din lokasjon. I Stolmakergata borettslag finner man med litt enkel research ut følgende: Området gikk tidligere under navnet «Ny York» på grunn av den eksplosive utbyggingen sent på 1800-tallet. I dag er det et moderne borettslag med 103 leiligheter bygget i forbindelse med byfornyelsen i 1984. Borettslaget er populært og anerkjent i området. Årsaker til dette er skjermet og barnevennlig beliggenhet, vestvendte balkonger mot Akerselven og rolig innvendig gårdsrom. Noe flere bemerket seg på visning var muligheten for å gå «tørrskodd» til og fra barnehagen via garasjeanlegget, et stort pluss for mange!

P1010010

Neste punkt: rydde. Det er først når alle personlige eiendeler er stuet bort, du først ser hva du har å jobbe med. Rommene blir større, lysere og mere oversiktlige. I Stolmakergata 9 valgte familien, grunnet en hektisk hverdag å benytte seg av en stylist. Har du tid, er dette også noe du kan gjøre på egenhånd. Ofte sender eiendomsfotografer ut gode råd til hvordan du forbereder deg i forkant, benytt deg av disse. På dette objektet valgte hun å legge fokus på leilighetens planløsning og muligheter for variert møblering. Ved å ta bort en god del møbler, kom dette godt frem. En bekreftelse på dette er megler Anders Sveen hos Schala & Partners utsagn:

«Dette er ikke en typisk stue hvor du er låst til en bestemt møblering, på visningen var det flere interessenter som ikke ble enige meg seg selv om alle mulighetene.»

Og hva ble resultatet?

Interessentene satte stor pris på leilighetens beliggenhet, innvendige muligheter og borettslagets fordeler. Videre ble det nevnt at å kunne bo i «fiskeavstand» til elven også var et stort pluss. Dette kom også godt frem i markedsføringen av Stolmakergata 9. Prisantydning/takst var kr 4.300.000,- og eiendomsmegler Anders Sveen hadde en magefølelse på at det var muligheter for å krysse den magiske grensen på kr 4.500.000,- Eiendomsmeglere fra Schala & Partners har solgt de fleste av leilighetene i borettslaget, og han turte med det å gi et godt estimat til selger. Med nærmere 40 stk på liste etter 2 annonserte visninger, 2 privatvininger og 5 budgivere, endte salgssummen på kr 4.660.000,- Selger er svært fornøyd med resultatet og ser helt klart at gode forberedelser i samsvar med en lokalkjent megler var avgjørende.

 

 

Lykke til med salget, og husk: det enkle er ofte det beste!

Click to add a comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in Eiendom