Eiendom

Rekruttering i eiendomsbransjen: hvordan sikrer du den beste jobben?

Rekruttering i eiendomsbransjen: hvordan sikrer du den beste jobben?

Nina Kormilitzine er grunnlegger av Neste Helg, men også rekrutterer i eiendomsmeglerbransjen. Hun tok eiendomsmeglerstudiet på BI og begynte etter det å jobbe for Fredensborg Eiendomsselskap og Ivar Tollefsen. Deretter Ring Eiendomsmegling, Obos og så fagansvarlig i Utleiemegleren. I fjor startet hun sitt eget selskap, som heter Estate Connection AS. Der rekrutterer hun nyutdannede og etablerte meglere til flere store meglerkjeder.

Hva vil du med Estate Connection?

Bli norges ledende rekrutteringsbyrå for eiendomsmeglere. Det er ingen rekrutterere som i dag har fullt fokus på dette markedet, og det skaper et interessant vakuum. Strategien er å bygge sten på sten og jeg har ikke hastverk. Jeg har tenkt å være i denne bransjen i mange år frem over. Denne uken gjestet hun Handelshøyskolen BI Oslo for å snakke om sin nisje, samt presentere sitt nye konsept : en landsdekkende jobbsøkerdatabase innen eiendomsbransjen. Denne er gratis for søkere, og bidrar til networking på et helt nytt nivå. Den unike portalen ved navn emploii.no lanseres fredag 17 april 2015.

Hvorfor bør jobbsøkere kontakte deg?

Fordi jeg har kontaktene og kompetansen. Jeg hjelper de med å skaffe jobb, der jeg pitcher de inn til arbeidsgivere jeg ofte kjenner fra før av. I tillegg coacher jeg kandidatene, og veileder så godt jeg kan. Mange kandidater som ikke har jobbet i bransjen tidligere, vet lite om hva som forventes av dem. Hos meg kan de få en nyttig realititetsorientering før de går i intervju. Tilbakemeldingene så langt har vært bra. Kandidatene blir tryggere på seg selv og hva de vil. Jeg er også opptatt hvem som passer inn hvor, og vil søke å guide jobbsøker og arbeidsgiver i riktig retning.

Har du noen andre tips til jobbsøkere?

Vær en selger. Du skal selge deg selv på intervju, men du skal også være flink til å selge deg inn for oppdrag senere når du er i jobb. Alle har dette i seg, men man må trene. Her kommer min coachingmodell inn. Jeg er veldig opptatt av motivasjon, og det er akkurat hva modellen bygger på.

Hvorfor velger meglerhusene deg som ekstern rekrutterer?

Tidsbruk. En meglersjef som har både personalansvar og egen portefølje med boliger til salgs, har liten tid til å bla gjennom 100 CV’er på en konstruktiv måte. Feilansettelser koster mye tid og penger, og det er de fleste arbeidsgiverne smertelig klar over.

«Det er ekstremt mange som velger denne utdannelsen akkurat nå, og det resulterer i mange søkere.» 

Hvis det er noen som ønsker å komme i kontakt med Nina for jobbmuligheter, registrering på epmloii.no eller hvis de har behov for flere ansatte treffes hun på www.estateconnection.no eller nina@estateconnection.no

Click to add a comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Eiendom

More in Eiendom