Eiendom

Ukens utvalgte presseklipp

Ukens utvalgte presseklipp

Redaksjonen i nestehelg.no plukker hver uke ut de mest leseverdige artiklene og nyhetssakene om eiendom og eiendomsmarkedet. Her er ukens godbiter.

Hovinbyen blir det største byggeprosjektet i Oslo de neste 15 årene. Her gjør kommunen en helhetlig planleggingsprosess (jippi) på en bydel som skal romme opp til 100.000 mennesker. Flotte bilder fra arkitektkonkurransen.

Regjeringen lover at det skal bli billigere og enklere å bygge. Redaksjonens førsteinntrykk er at dette er vel og bra, men minner om at det er langt fra lovnader fra en politiker til en utbyggers regnskap.

DNB mener regjeringens innstramminger i kredittlovgivningen vil senke boligprisene. Seniorøkonom Kyrre Aamdal karakteriserer de foreslåtte reglene som effektive. Han står delvis alene om den påstanden.

– I Kapital kan vi lese om en utbygging Tore Eikelid og Solon Eiendom skal gjøre på Bygdøy, som har fått naboklager. Simen Thorsen, styreformann i Solon Eiendom, sier at meningene er delte om Operaen også. Niels Torp skal tegne 18-22 leiligheter over 6 bygg.

Kapital har også gjort gravejournalistikk rundt to «eiendomsbaroner» i Bergen, som blir anklaget for å utnytte konkurssystemet i oppussingsarbeidet.

Click to add a comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Eiendom

More in Eiendom